Hitta och söka lediga jobb

Att söka och hitta lediga jobb är en kreativ sysselsättning som ställer höga krav på dig som vill bli kallad till intervju. Idag är det hård konkurrens om jobben och det medför att du som jobbsökande måste vara på hugget hela tiden.

Använd dig av sociala medier och sökmotorer

I dagens digitaliserade samhälle kan man hitta jobb lite var som helst på internet, det konventionella sättet att söka jobb på är långt ifrån det ända sättet att söka jobb på idag. Sociala medier är ett rekryteringsverktyg som vuxit sig enormt stort de senaste åren och det är stor chans att du hittar företag som söker arbetskraft även där. Sökmotorerna kan också hjälpa dig att hitta jobb inom den bransch som du vill jobba inom, på okonventionella annonsforum. TNG är ett bemannings- och rekryteringsföretag som har egen jobbsökfunktion där du kan hitta lediga jobb i Stockholm eller hela landet för den delen.

Synliggör dig

Synliggör dig på olika rekryteringssajter så att arbetsgivare enkelt kan hitta dig, det ökar dina chanser till att få ett jobb avsevärt mycket. De flesta rekryteringsföretag inbjuder också med jämna mellanrum till rekryteringsträffar där du som söker jobb kan delta och träffa arbetsgivare som letar efter nya medarbetare.

Visa framfötterna

I Sverige säger man ofta att man ska visa framfötterna, med andra ord ”visa vad man går för”. Och ett sätt att göra det på och också samtidigt lämna ett starkt intryck hos en arbetsgivare är att söka upp företag själv och lämna in ditt personliga brev och CV. Det visar på arbetsvilja och ambition och är attraktivt i arbetsgivarens ögon.

Var inte blyg att använda ditt personliga nätverk

Det är inte lätt att vara arbetslös och det viktigt för vår självkänsla att vi har ett jobb att gå till, vi mår bra av att fylla en funktion i samhället. Därför är det inget konstigt med att använda sig av sitt privata nätverk, tvärtom. Berätta för nära och kära att du söker ett jobb och be dem att höra av sig till dig om dem hör något på sina respektive arbetsplatser. Kanske kan någon av dina vänner eller bekanta rekommendera dig, något som brukar vara lyckosamt eftersom arbetsgivaren säkerligen slipper en lång och utdragen rekryteringsprocess.